Σε συνέχεια του επιτυχημένου City Challenge Crowdhackathon #smartcity η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργανώνει το 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2. Το City Challenge crowdhackathon #smartcity2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο Μαραθώνιο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου θα διοργανωθούν ειδικές δράσεις όπως ο μαθητικός διαγωνισμός καινοτομίας και τοπικά εργαστήρια citylabs σε 16 πόλεις της Ελλάδας.

Η  Κέντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργάνωσε τον Μάιο του 2017 (ΚΕΔΕ City Challenge Smartcity) προχωράει στη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά ομάδες από όλη την Ελλάδα και να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με Δήμους θα διοργανώσει 16 τοπικά εργαστήρια City Labs σε ισάριθμες πόλεις, στα οποία ομάδες από την περιφέρεια θα μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους.

Οι 16 Πόλεις

Δες τον χάρτη των πόλεων https://goo.gl/bA7X3H

Κάντε την εγγραφή σας στο εργαστήριο κοντά στην πόλη σας.

Φτιάξε ομάδα – Στείλε την ιδέα σου – Έλα στο ταξίδι

Τα Citylabs,  αποτελούν δράση στα πλαίσια του μαραθωνίου καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2 , και έχουν ως στόχο την εκ των έσω ανάπτυξη των πόλεων μέσα από την υλοποίηση εφαρμογών, με την χρήση νέων τεχνολογιών.  Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, υπακούοντας στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, δίνει την δυνατότητα στους πολίτες κάθε πόλης να παρουσιάσουν την ιδέα τους και μέσα από τον δημόσιο διάλογο να βρεθούν λύσεις στα τοπικά προβλήματα.

Όποια ομάδα (ή μεμονωμένος διαγωνιζόμενος) ενδιαφέρεται μπορεί να υποβάλει συμμετοχή μέσω της φόρμας http://crowdhackathon.com/citylabs/apply/ . Μπορείτε να επιλέξετε το CityLab που βρίσκεται πιο κοντά σας. Οι αιτήσεις για κάθε CityLab μπορούν να γίνονται μέχρι 3 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του CityLab.

Οι προτάσεις – ιδέες θα αξιολογηθούν και οι καλύτερες ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους την ημέρα του CityLab. Στο στάδιο αυτό δεν απαιτείται να έχει υλοποιηθεί κώδικας αλλά επαρκεί η παρουσίαση της ιδέας. Προφανώς, η ύπαρξη κώδικα είναι ενισχυτικό στοιχείο για την αξιολόγηση.

Οι 3 πρώτες ομάδες που θα διακριθούν σε κάθε CityLab θα συμμετέχουν με τα έξοδα πληρωμένα στον Μαραθώνιο Καινοτομίας που θα γίνει 28.06-01.07 στην Αθήνα, διεκδικώντας πλούσια βραβεία, δώρα και εμπειρία.

Προγραμματισμός των CityLabs

Ανοιχτή Συμμετοχική Διαδικασία

Τα 16 τοπικά CityLabs, δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθήσουν και να επισκεφτούν τα τοπικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν, επιβεβαιώνοντας την ανοιχτή συμμετοχική διαδικασία του μαραθωνίου αλλά και επιμορφώνοντας τους επισκέπτες στον τομέα ανάπτυξης των ‘Eξυπνων Πόλεων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο http://crowdhackathon.com/smartcity2/

Facebook: https://www.facebook.com/groups/citychallenge

#smartcity2 #citylabs #heraklion #heraklionsmartcity

Το Κέντρο Υποδομών και Υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγκεκριμένα οι Μονάδες Επικοινωνιών και Δικτύων καθώς και Υπολογιστικών Υποδομών, ενδιαφέρονται να απασχολήσουν έναν Μηχανικό για την Απομακρυσμένη Τεχνική Υποστήριξη Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε επίπεδο διαχείρισης δικτύων και δικτυακών υπηρεσιών.

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας διοργανώνει Συμπόσιο Ψηφιακής Τεχνολογίας στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων προσφοράς στην Έρευνα & την Εκπαίδευση και την ένταξη νέων ψηφιακών δράσεων στον τομέα της Υγείας.

Στις 13 – 14  Οκτωβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης θα διοργανωθεί η FOSSCOMM 2018, το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο ανοιχτού λογισμικού και τεχνολογιών στη Ελλάδα.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών αναγορεύει τον Αντώνιο Μίκο, Καθηγητή Εμβιομηχανικής, Χημικής και Βιομοριακής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Rice των Η.Π.Α, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Νέες θέσεις απασχόλησης στο  Κέντρο Υποδομών και Υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγκεκριμένα η Μονάδα Επικοινωνιών και Δικτύων. Πληροφορίες στο : http://www.ucnet.uoc.gr/ucnet/dynatotites-apasholisis