Σε συνέχεια του επιτυχημένου City Challenge Crowdhackathon #smartcity η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργανώνει το 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2. Το City Challenge crowdhackathon #smartcity2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο Μαραθώνιο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου θα διοργανωθούν ειδικές δράσεις όπως ο μαθητικός διαγωνισμός καινοτομίας και τοπικά εργαστήρια citylabs σε 16 πόλεις της Ελλάδας.

Η  Κέντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργάνωσε τον Μάιο του 2017 (ΚΕΔΕ City Challenge Smartcity) προχωράει στη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά ομάδες από όλη την Ελλάδα και να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με Δήμους θα διοργανώσει 16 τοπικά εργαστήρια City Labs σε ισάριθμες πόλεις, στα οποία ομάδες από την περιφέρεια θα μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους.

Οι 16 Πόλεις

Δες τον χάρτη των πόλεων https://goo.gl/bA7X3H

Κάντε την εγγραφή σας στο εργαστήριο κοντά στην πόλη σας.

Φτιάξε ομάδα – Στείλε την ιδέα σου – Έλα στο ταξίδι

Τα Citylabs,  αποτελούν δράση στα πλαίσια του μαραθωνίου καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2 , και έχουν ως στόχο την εκ των έσω ανάπτυξη των πόλεων μέσα από την υλοποίηση εφαρμογών, με την χρήση νέων τεχνολογιών.  Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, υπακούοντας στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, δίνει την δυνατότητα στους πολίτες κάθε πόλης να παρουσιάσουν την ιδέα τους και μέσα από τον δημόσιο διάλογο να βρεθούν λύσεις στα τοπικά προβλήματα.

Όποια ομάδα (ή μεμονωμένος διαγωνιζόμενος) ενδιαφέρεται μπορεί να υποβάλει συμμετοχή μέσω της φόρμας http://crowdhackathon.com/citylabs/apply/ . Μπορείτε να επιλέξετε το CityLab που βρίσκεται πιο κοντά σας. Οι αιτήσεις για κάθε CityLab μπορούν να γίνονται μέχρι 3 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του CityLab.

Οι προτάσεις – ιδέες θα αξιολογηθούν και οι καλύτερες ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους την ημέρα του CityLab. Στο στάδιο αυτό δεν απαιτείται να έχει υλοποιηθεί κώδικας αλλά επαρκεί η παρουσίαση της ιδέας. Προφανώς, η ύπαρξη κώδικα είναι ενισχυτικό στοιχείο για την αξιολόγηση.

Οι 3 πρώτες ομάδες που θα διακριθούν σε κάθε CityLab θα συμμετέχουν με τα έξοδα πληρωμένα στον Μαραθώνιο Καινοτομίας που θα γίνει 28.06-01.07 στην Αθήνα, διεκδικώντας πλούσια βραβεία, δώρα και εμπειρία.

Προγραμματισμός των CityLabs

Ανοιχτή Συμμετοχική Διαδικασία

Τα 16 τοπικά CityLabs, δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθήσουν και να επισκεφτούν τα τοπικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν, επιβεβαιώνοντας την ανοιχτή συμμετοχική διαδικασία του μαραθωνίου αλλά και επιμορφώνοντας τους επισκέπτες στον τομέα ανάπτυξης των ‘Eξυπνων Πόλεων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο http://crowdhackathon.com/smartcity2/

Facebook: https://www.facebook.com/groups/citychallenge

#smartcity2 #citylabs #heraklion #heraklionsmartcity

Τo Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου εξασφάλισαν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Κύπρος για τη διεξαγωγή ερευνητικού προγράμματος με ονομασία   “Ενεργειακή Εξοικονόμηση σε δημόσια Πανεπιστημιακά κτίρια με Κέντρα Δεδομένων” (ΕΝΕΔΗ). Ο στόχος του έργου είναι να μελετήσει και να εφαρμόσει μεθόδους μεγιστοποίησης ενεργειακής απόδοσης, έξυπνης διαχείρισης ενέργειας με κατάλληλη διαμόρφωση των φορτίων που δημιουργεί η λειτουργία των υπολογιστικών και αποθηκευτικών συστημάτων των κέντρων δεδομένων, καθώς και την μελέτη και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για τη παραγωγή μέρους της  αναγκαίας ηλεκτρικής ενέργειας. Το έργο προτείνει την εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών με την εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) υποστηρίζοντας τη μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον απαιτητικό τομέα των κέντρων δεδομένων για τις ανάγκες της εκπαίδευσης και έρευνας.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την έναρξη κατάθεσης προτάσεων στον 9o Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, συνεχίζοντας για ένατη χρονιά τον επιτυχημένο θεσμό ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Το Συμπόσιο οργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του (ΠΔΕ) του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης,  την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 17:30 - 21:30, στην αίθουσα Δ2Γ του Πανεπιστημίου Κρήτης (Πανεπιστημιούπολη Γάλλου)

Ζωντανή αναμετάδοση της εμφάνισης του μουσικού σχήματος /LoopIA Band/, με διεθνές ρεπερτόριο, στον κήπο του Ι.Μ.Κ., στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, με τη συνεργασία του "Κέντρου Υποδομών και Υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης"

«Contemporary Minoans» Ο μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου υποδέχεται ως ομιλητές σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, επιστήμονες, δημοσιογράφους και εκπροσώπους παραγωγικών και εκπαιδευτικών φορέων, στην Ημερίδα που συνδιοργανώνεται από το Α.Μ.Η, τον φορέα πολιτισμού Branding Heritage και την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο πολιτιστικού διημέρου με τίτλο «Contemporary Minoans: ο Μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς»