Η υπηρεσία myNetLab προσφέρει στην ελληνική ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα ελεύθερη πρόσβαση σε ένα δικτυακό εργαστήριο αποτελούμενο από πραγματικό εξοπλισμό. Πέντε δρομολογητές διασυνδεδεμένοι μεταξύ τους σε τοπολογία full mesh, ένας μεταγωγέας, ένας εξυπηρετητής και ο απαιτούμενος υποστηρικτικός εξοπλισμός, είναι στη διάθεση του χρήστη μέσω του κατάλληλου interface.

Δυνατότητα πρόσβασης στην υπηρεσία myNetLab έχουν όλα τα μέλη των ιδρυμάτων που εντάσσονται στην Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης (AAI) της Ομοσπονδίας ΔΗΛΟΣ του ΕΔΕΤ με τη χρήση του λογισμικού του shibboleth consortium. Μέσω της ομοσπονδίας, οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο εργαστήριο χρησιμοποιώντας απλά τον ιδρυματικό τους λογαριασμό.

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν σύνθετες δικτυακές τοπολογίες δοκιμάζοντας πραγματικά σενάρια. Η αρχιτεκτονική του εργαστηρίου έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να υποστηρίξει την πλειοψηφία των σεναρίων που θα ήθελε να δοκιμάσει ο χρήστης.

Παράλληλα, στον server του εργαστηρίου ο χρήστης μπορεί να δημιουργεί εικονικές μηχανές, στις οποίες μπορεί να εγκαθιστά δικτυακά εργαλεία αποκτώντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα για εκτενείς πειραματισμούς και ενδελεχή ανάλυση των πακέτων.

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ προεγκατεστημένων σεναρίων υλοποίησης (πχ υλοποιημένα σενάρια για τη χρήση δυναμικών πρωτοκόλλων δρομολόγησης bgp/ospf) ή και η αποθήκευση στο προφίλ του χρήστη της παραμετροποίησης του ενεργού εξοπλισμού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο myNetLab

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας διοργανώνει Συμπόσιο Ψηφιακής Τεχνολογίας στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων προσφοράς στην Έρευνα & την Εκπαίδευση και την ένταξη νέων ψηφιακών δράσεων στον τομέα της Υγείας.

Στις 13 – 14  Οκτωβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης θα διοργανωθεί η FOSSCOMM 2018, το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο ανοιχτού λογισμικού και τεχνολογιών στη Ελλάδα.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών αναγορεύει τον Αντώνιο Μίκο, Καθηγητή Εμβιομηχανικής, Χημικής και Βιομοριακής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Rice των Η.Π.Α, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Νέες θέσεις απασχόλησης στο  Κέντρο Υποδομών και Υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγκεκριμένα η Μονάδα Επικοινωνιών και Δικτύων. Πληροφορίες στο : http://www.ucnet.uoc.gr/ucnet/dynatotites-apasholisis

Τον Αύγουστο του 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μεγάλη αναβάθμιση στα συστήματα που υποστηρίζουν τις πλατφόρμες ασύγχρονης ηλεκτρονικής μάθησης του Πανεπιστημίου Κρήτης: