Εισαγωγή στην πλατφόρμα πραγματοποιείται με τα στοιχεία του ιδρυματικού σας λογαρισμού
Υπάρχουν τρεις τρόποι για να περιορίσετε την πρόσβαση στο μάθημα :
1. Θα πρέπει αρχικά να συνδεθείτε στο «https://elearn.uoc.gr» και στο συγκεκριμένο μάθημα. Αφού συνδεθείτε, στην αριστερή στήλη θα δείτε το menu «Διαχείριση» και θα ακολουθήσετε την διαδρομή [Διαχείριση μαθήματος --> Χρήστες --> Μέθοδοι εγγραφής-->Αυτό-εγγραφή (Φοιτητής)-->Κλειδί εγγραφής] και στη συνέχεια θα πληκτρολογήσετε τον κωδικό για το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μάθημα. Ακόμα μπορείτε να βάλετε και χρονικό περιορισμό. Αφού ολοκληρώσετε θα πατήσετε "Αποθήκευση Αλλαγών" που βρίσκετε στο τέλος της σελίδας.
2. O «Διδάσκων» έχετε την δυνατότητα να κάνετε χειροκίνητη εγγραφή φοιτητών. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει αρχικά να συνδεθείτε στο https://elearn.uoc.gr και στο συγκεκριμένο μάθημα. Στην αριστερή στήλη θα δείτε το menu «Διαχείριση», και θα ακολουθήσει την διαδρομή [Διαχείριση μαθήματος --> Χρήστες --> Μέθοδοι εγγραφής-->Μη αυτόματες εγγραφές και επιλέγει «Εγγραφή χρηστών». Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο στο οποίο θα υπάρχουν οι επιλογές για να πραγματοποιήσει χειροκίνητες εγγραφές.
3. Άλλος τρόπος είναι να αφαιρέσετε χειροκίνητα τους μη εγγεγραμμένους στο μάθημα φοιτητές.
Όσον αφορά στην ανάρτηση των βίντεο το όριο είναι μέχρι 250Mb. Για να το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να πάτε στις Ρυθμίσεις του μαθήματος και να το επιστρέψετε ως εξής: Διαχείριση μαθήματος->Επεξεργασία Ρυθμίσεων, μετά θα επιλέξετε το πεδίο "Αρχεία και ανεβασμένα" και διαλέγετε το όριο που θέλετε.
Αφού κάνετε την αλλαγή, πατήστε στο κουμπί "Αποθήκευση και προβολή" στο κάτω μέρος της φόρμας.
Αυτή τη στιγμή το όριο για ανάρτηση αρχείου είναι τα 250Mb. Στο μάθημα, στην Επεξεργασία ρυθμίσεων φαίνεται η επιλογή για το όριο ανάρτησης αρχείων.
Τα αρχεία 1 Gb είναι πολύ μεγάλα. Ενδεχομένως θα μπορούσαν να γίνουν πολύ μικρότερα με τη χρήση του handbrake, το οποίο είναι ένα δωρεάν εργαλείο που κάνει transcoding και συνήθως προκύπτει ένα φορμάτ πολύ πιο ελαφρύ σε όγκο χωρίς να χάνει ιδιαίτερα στην ποιότητα που αντιλαμβανόμαστε.
Το handbrake είναι πολύ εύκολο στη χρήση, δεν χρειάζεται παρά να εισάγει κάποιος το αρχείο βίντεο, να δει που θα αποθηκευτεί ως mp4 και να πατήσει στην έναρξη του transcoding.
Κάποιοι browsers έχουν αποκλείσει τη δυνατότητα του flash player και αυτή θα πρέπει να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα.
Αυτό ειδικά στο chrome ρυθμίζεται από πάνω δεξιά, επιλέγοντας να γίνεται ερώτηση κάθε φορά για το flash αντί να είναι συνεχώς απενεργοποιημένο. Συγκεκριμένα, πατήστε πάνω στις 3 τελίτσες και πηγαίνετε στις "Ρυθμίσεις". Εκεί, στο αριστερό μενού, επιλέξτε "Απόρρητο και ασφάλεια". Στη συνέχεια επιλέξτε "Ρυθμίσεις ιστότοπου". Εκεί αν κατεβείτε προς τα κάτω υπάρχει ένα πεδίο που ονομάζεται "Flash". Πατήστε το και ενεργοποιήστε το (θα πρέπει να αλλάξει από το "Αποκλεισμός εκτέλεσης Flash από ιστοτόπους (συνίσταται)" σε "να γίνεται ερώτηση πρώτα". Από εδώ και το εξής, κάθε φορά που θα θέλετε να δείτε ένα βίντεο θα σας ρωτάει για να ενεργοποιήσει το flash player κι εσείς θα πατάτε το "Allow".
Αντίστοιχες διαδικασίες υπάρχουν και με τους άλλους browsers.
Για να αλλάξετε τις ημερομηνίες, θα πρέπει αρχικά να συνδεθείτε στο «https://elearn.uoc.gr» και στο συγκεκριμένο μάθημα. Αφού συνδεθείτε, στην αριστερή στήλη θα δείτε το menu «Διαχείριση» και θα ακολουθήσετε την διαδρομή [Διαχείριση μαθήματος --> Επεξεργασία ρυθμίσεων] .
Στη σελίδα που θα σας εμφανιστεί, μεταξύ των επιλογών που παρουσιάζονται, υπάρχει και η επιλογή «Ημερομηνία έναρξης μαθήματος». Εκεί θα διαλέξετε την ημερομηνία που επιθυμείται.
Αφού ολοκληρώσετε, θα πατήσετε "Αποθήκευση και προβολή»" που βρίσκετε στο τέλος της σελίδας.
Οι λόγοι που τα μαθήματα γράφονται με συγκεκριμένο τρόπο {(Κωδικός μαθήματος) Ονομασία [Χειμερινό/ Εαρινό εξάμηνο (έτος)]} είναι οι εξής:

- Με τον χαρακτηρισμό [Χειμερινό/ Εαρινό εξάμηνο (έτος) ] το μάθημα μπορεί να έχει την μοναδικότητα στην πάροδο των ετών που θα διδάσκεται.
- Περιέχει όλη την δραστηριότητα των φοιτητών για το συγκεκριμένο μάθημα στο συγκεκριμένο εξάμηνο ή έτος.
- Αποτρέπει την μεταφορά των παλαιών φοιτητών όταν διδαχθεί σε νέο εξάμηνο διατηρώντας τον αριθμό των φοιτητών μόνο σε αυτούς που παρακολούθησαν το κάθε εξάμηνο.
- Βοηθάει στην ιστορικότητα του μαθήματος
- Διευκολύνει την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από τους διδάσκοντες που επιθυμούν να κρατήσουν σε αρχείο τα διδαγμένα και ολοκληρωμένα μαθήματα.
- Διευκολύνει την επαναφορά του μαθήματος όταν αυτό χρειαστεί
Γενικά δεν απενεργοποιείται, αλλά μπορείτε να το περιορίσετε αρκετά.
Αν πατήσετε στο όνομά σας και μετά στα μηνύματα, μετά, δεξιά από την αναζήτηση μπορείτε να πατήσετε στο σύμβολο των ρυθμίσεων. Με τις ρυθμίσεις μπορείτε για παράδειγμα να περιορίσετε τα μηνύματα στις επαφές σας (και να μην έχετε επαφές).
Σε περίπτωση που δεν θέλετε να γίνει αντίγραφο σε νέο μάθημα και δεν επιθυμείτε να διατηρηθούν οι ήδη εγγεγραμμένοι φοιτητές του προηγούμενου εξαμήνου, μπορείτε να αφαιρέσετε τους παλιούς φοιτητές ως εξής:
Θα συνδεθείτε στο https://elearn.uoc.gr και στο συγκεκριμένο μάθημα. Στην αριστερή στήλη θα δείτε τον κωδικό του μαθήματος με έντονα γράμματα. Κάτω από τον κωδικό υπάρχει η επιλογή «Συμμετέχοντες». Επιλέγοντας «Συμμετέχοντες», θα σας εμφανιστεί η λίστα με όλους τους συμμετέχοντες και μπορείτε να διαγράψετε τους φοιτητές που επιθυμείτε.
Πληροφορίες για τη διαχείριση των ομάδων μπορείτε να βρείτε εδώ. 
Ενεργοποιώντας την εντολή "Υπολογισμός της ημερομηνίας λήξης από τον αριθμό των τμημάτων" το μάθημά σας ολοκληρώνεται όταν τελειώσουν οι εβδομάδες.
Tην επιλογή της γλώσσας μπορείτε να την πραγματοποιήσετε από την πρώτη οριζόντια μπάρα.

Από την επεξεργασία του forum μπορεί να ρυθμιστεί η τιμή, πηγαίνοντας στην επιλογή : Subscription and tracking -->Λειτουργία εγγραφής: όπου υπάρχουν οι ακόλουθες επιλογές ειδοποιήσεων: 

  • Προαιρετική εγγραφή - Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν εάν θα εγγραφούν  
  • Υποχρεωτική εγγραφή - Όλοι είναι εγγεγραμμένοι και δεν μπορούν να απεγγραφούν  
  • Αυτόματη εγγραφή - Όλοι είναι εγγεγραμμένοι αρχικά αλλά μπορούν να επιλέξουν να απεγγραφούν οποτεδήποτε θελήσουν 
  • Απενεργοποιημένη εγγραφή - Εγγραφές δεν επιτρέπονται   
Ο «Διδάσκων» έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει χειροκίνητες εγγραφές φοιτητών.
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει αρχικά να γίνει σύνδεση στο https://elearn.uoc.gr και στο συγκεκριμένο μάθημα. Στην αριστερή στήλη στο menu «Διαχείριση», θα ακολουθηθεί η διαδρομή [Διαχείριση μαθήματος --> Χρήστες --> Μέθοδοι εγγραφής-->Μη αυτόματες εγγραφές και επιλέγετε η « Εγγραφή χρηστών»].
Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο στο οποίο θα υπάρχουν οι επιλογές για να πραγματοποιήσετε χειροκίνητες εγγραφές.

Η λειτουργία «Μετάβαση σε ρόλο……> πραγματοποιείται δίπλα και δεξιά από το ονοματεπώνυμό σας πατώντας το βελάκι. Οι ρόλοι είναι: 

  1. Διδάσκων 
  2. Διδάσκων περιορισμένων δυνατοτήτων 
  3. Φοιτητής 
  4. Επισκέπτης 

Σημειώνεται ότι ο διδάσκων, επιλέγοντας τη μετάβαση σε ρόλο φοιτητή, μπορεί να δει το μάθημα όπως το βλέπουν οι φοιτητές. Η δυνατότητα αυτή είναι χρήσιμη για να κρίνει αν απαιτούνται διορθώσεις στη διαμόρφωση του μαθήματος. 

Για την αλλαγή του ορίου των φοιτητών σε ένα μάθημα θα πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη διαδρομή :
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ --> Διαχείριση μαθήματος --> Χρήστες --> Χρήστες --> Εγγεγραμμένοι χρήστες --> Μέθοδοι εγγραφής --> Αυτο-εγγραφή (Φοιτητής)
Το πεδίο --> Μέγιστος αριθμός εγγεγραμμένων χρηστών --> Καθορίζει τον μέγιστο αριθμό χρηστών που μπορούν να αυτο-εγγραφούν.
Η συγκεκριμένη αλλαγή πραγματοποιείται ακολουθώντας την παρακάτω διαδρομή:Από την αριστερή στήλη της πλατφόρμας τηλε-εκπαίδευσης, πηγαίνετε στην --> ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ --> Διαχείριση μαθήματος --> Χρήστες --> Μέθοδοι εγγραφής --> Αυτο-εγγραφή (Φοιτητής)

Περνάτε στην δεξιά πλευρά της σελίδας και στην επιλογή "Επιτρέπονται νέες εγγραφές"  δηλώνετε ΟΧΙ για σταματήσουν οι εγγραφές.

Επίσης στην ίδια σελίδα μπορείτε να δηλώσετε την "Ημερομηνία Λήξης" που επιθυμείτε να σταματήσουν οι εγγραφές. 
Με αποκλειστική ευθύνη του «Διδάσκοντα» μπορεί να δοθεί πρόσβαση σε guest σε μάθημα  στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης, με συγκεκριμένο κωδικό πρόσβασης που θα ορίσει και θα δώσει ο «Διδάσκων».
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ακολουθηθεί η  παρακάτω διαδρομή:
Από την αριστερή στήλη της πλατφόρμας τηλε-εκπαίδευσης, πηγαίνετε στην --> ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ --> Διαχείριση μαθήματος --> Χρήστες --> Μέθοδοι εγγραφής --> Προσθήκη μεθόδου και επιλέγετε «Πρόσβαση Επισκέπτη».

Κατόπιν στην επιλογή « Επιτρέπεται η πρόσβαση στους επισκέπτες» δηλώνετε «Ναι» και στο πεδίο «Κωδικός πρόσβασης» δηλώνετε τον κωδικό πρόσβασης που θα δώσετε στον guest.

Ο επισκέπτης για την είσοδό του στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης https://elearn.uoc.gr θα επιλέξει: Σύνδεση --> Σύνδεση ως Επισκέπτης
Για την απενεργοποίηση της συγκεκριμένης μεθόδου εγγραφής θα πρέπει να σβήσετε την επιλογή «Πρόσβαση Επισκέπτη».